H διάρθρωση του προγράμματος για φοιτητές με έτος εισαγωγής από 2013

1o έτος σπουδών

ΣΔΥ50 Βασικές τεχνολογίες δικτύων και λογισμικού

ΣΔΥ51 Συστήματα διάχυτου και σφαιρικού υπολογισμού

2o έτος σπουδών

ΣΔΥ60 Σχεδίαση και ανάλυση συστημάτων υλικο-λογισμικού

ΣΔΥ61 Συστήματα κινητού υπολογισμού

ΣΔΥ62 Ενσωματωμένα συστήματα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (20 ECTS)

Κατά την έναρξη της φοίτησης, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν όποια από τις Θ.Ε. ΣΔΥ50 ή ΣΔΥ51, επιθυμούν.

Στο δεύτερο έτος θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξουν τη Θ.Ε. ΣΔΥ60 και επιπλέον μία από τις υπόλοιπες ΘΕ του δεύτερου έτους. Επιπλέον, στο δεύτερο έτος μπορούν να επιλέξουν και την εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας. Η επιλογή της Θ.Ε. ΣΔΥ61 οδηγεί στην κατεύθυνση «Συστήματα κινητού υπολογισμού». Η επιλογή της Θ.Ε. ΣΔΥ62 οδηγεί στην κατεύθυνση «Ενσωματωμένα συστήματα».

Όσοι φοιτητές έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς μία από τις Θ.Ε. ΣΔΥ50 ή ΣΔΥ51, υποχρεούνται να επιλέξουν την υπολειπόμενη Θ.Ε. του πρώτου έτους και δικαιούνται να επιλέξουν και τη Θ.Ε. ΣΔΥ60, αν το επιθυμούν. Όσοι φοιτητές έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις Θ.Ε. ΣΔΥ50, ΣΔΥ51 και ΣΔΥ60, υποχρεούνται να επιλέξουν την υπολειπόμενη Θ.Ε. του δεύτερου έτους.

Διευκρινίζεται ότι, προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σε δύο ακαδημαϊκά έτη, ο φοιτητής θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς κατά το πρώτο έτος σπουδών δύο Θ.Ε. (σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες) και κατά το δεύτερο έτος τις δύο τελευταίες Θ.Ε. παράλληλα με τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία.

Κατά τη διαδικασία δήλωσης ΘΕ πρέπει να εξαντλούνται πρώτα οι ΘΕ προηγούμενου έτους και κατόπιν να αρχίζει η δήλωση ΘΕ επόμενου έτους.

Η παρουσίαση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας θα πραγματοποιείται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των Θ.Ε. του Προγράμματος Σπουδών.

Για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης συγγενούς γνωστικού αντικειμένου, επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τεσσάρων τουλάχιστον Θεματικών Ενοτήτων και εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, η διαδικασία εκπόνησης της οποίας ορίζεται από τον Γενικό Κανονισμό Εκπόνησης Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών.