Σχολείο ΔΥ 2016


«Internet of Things / STEM education»

12-18 Δεκεμβρίου 2016, Παράρτημα ΕΑΠ, Αθήνα

Σχετικά


Τα Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού (ΣΔΥ) (Mobile and Pervasive Computing Systems) επιτρέπουν την πρόσβαση και χρήση πληροφοριών και υπηρεσιών οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με τον καταλληλότερο τρόπο, ενισχύοντας σημαντικά τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τροποποιώντας δραματικά κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα συστήματα αυτά είναι «εξαφανισμένες» μέσα στο περιβάλλον στο οποίο διεξάγονται οι δραστηριότητες τις οποίες εξυπηρετούν – παρέχονται δε με τρόπο έξυπνο, προσαρμοζόμενο, διαρκή, διακριτικό και ασφαλή. Η σχεδίαση των ΣΔΥ απαιτεί τη συνθετική εφαρμογή γνώσεων που προέρχονται από γνωστικά αντικείμενα όπως κατανεμημένα συστήματα, λειτουργικά συστήματα, μηχανική λογισμικού, ασύρματα δίκτυα, δίκτυα κινητού υπολογισμού, τεχνολογία συσκευών, τεχνολογία αισθητήρων, ενσωματωμένα συστήματα, τεχνητή νοημοσύνη, γνωστική επιστήμη, επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής κα.

Το 2ο Σχολείο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΣΔΥ – Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στις τεχνολογίες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) και στις εφαρμογές του Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού στην Εκπαίδευση (STEM education).

Ενδεικτικά θέματα εκπαίδευσης:

Διδάσκοντες


Στους διδάσκοντες περιλαμβάνονται Καθηγητές του ΠΜΣ ΣΔΥ της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, Καθηγητές Ελληνικών ΑΕΙ και Καθηγητές και Ερευνητές από Ιδρύματα και φορείς της αλλοδαπής.

Ομιλητές:

Πρόγραμμα Μαθημάτων


Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων του 2ου Σχολείου ΣΔΥ από εδώ.

Το 2ο Σχολείο ΣΔΥ θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 12-18 Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Αθήνα. Αποτελείται από 2 μέρη. Το πρώτο μέρος (12-15/12) θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και hands-on εργαστήρια στις ΙοΤ τεχνολογίες. Το δεύτερο μέρος (16-18/12) περιλαμβάνει την παρακολούθηση του συνεδρίου Hi-STEM: Hellenic Conference on Innovating STEM Education.

Αίτηση Συμμετοχής


Απευθύνεται σε φοιτητές ή πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) ή άλλων συναφών ειδικοτήτων.

Θα γίνουν δεκτοί το πολύ δεκαέξι (16) εκπαιδευόμενοι, με βάση τη χρονολογική σειρά καταβολής της συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 100 Ευρώ και περιλαμβάνει το κόστος εγγραφής στο συνέδριο Hi-STEM 2016. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τη διαμονή, τη διατροφή και τη μετακίνησή τους προς τις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ (Τζώρτζ 4, Πλ. Κάνιγγος) όπου θα διεξαχθούν οι διαλέξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται αρχικά να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται εδώ. Eίναι απαραίτητο να συμπληρωθούν όλα τα πεδία της φόρμας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 100 Ευρώ στο λογαριασμό του ΕΑΠ ( Τράπεζα Πειραιώς: GR13 0171 3190 0063 1903 0020 748), σημειώνοντας ως αιτιολογία «Εγγραφή στο Σχολείο ΣΔΥ 2016». Τέλος, θα πρέπει να αποστείλουν σκαναρισμένο αντίγραφο του καταθετηρίου στη διεύθυνση info@daissy.eap.gr σημειώνοντας "[ΣΔΥ 2016] Εγγραφή στο Σχολείο " στη γραμμή τίτλου (subject line).

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν, μετά από αξιολόγηση, πιστοποιητικά συμμετοχής

Υπεύθυνοι Διοργάνωσης Σχολείου


Δρ. Αχιλλέας Καμέας
Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ,
Διευθυντής ΠΜΣ ΣΔΥ ΕΑΠ
kameas@eap.gr

Δρ. Περικλής Χατζημίσιος
Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
μέλος ΣΕΠ ΣΔΥ ΕΑΠ
pchatzimisios@ieee.org