Το Θερινό Σχολείο βοηθά τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στα γνωστικά αντικείμενα που άπτονται του σχεδιασμού και της ανάπτυξης Συστημάτων Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού (ΚΔΥ), δίνοντας φέτος έμφαση στις Προηγμένες Τεχνολογίες Επικοινωνιών 5ης Γενιάς (5G) και στο Διαδίκτυο των Αντικειμένων (Internet of Things – IoT). Το ΘΣ απευθύνεται σε τελειόφοιτους και πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής, Μηχανικών Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) ή άλλων συναφών ειδικοτήτων. Απαιτείται η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Το 3ο ΘΣ-ΣΔΥ διαρκεί συνολικά 11 ημέρες, υιοθετεί τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και συνδυάζει:
Συνολικά θα λάβουν χώρα έξι (6) δια ζώσης διαλέξεις/συνεδρίες hands on σε ζητήματα που άπτονται των ΣΔΥ καθώς και παρουσίαση τεσσάρων (4) Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών οι οποίες έχουν εκπονηθεί στο ΠΜΣ ΣΔΥ και είναι σχετικές με τη θεματολογία του ΘΣ.
Απευθύνεται σε φοιτητές ή πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) ή άλλων συναφών ειδικοτήτων.
Θα γίνουν δεκτοί το πολύ τριάντα (30) εκπαιδευόμενοι, με βάση τη χρονολογική σειρά καταβολής της συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 100 Ευρώ. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τη διαμονή, τη διατροφή και τη μετακίνησή τους προς τις εγκαταστάσεις του OK!THESS ( Κομοτηνής 2, 54655, Θεσσαλονίκη) όπου θα διεξαχθούν οι διαλέξεις.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται αρχικά να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται εδώ. Eίναι απαραίτητο να συμπληρωθούν όλα τα πεδία της φόρμας.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 100 Ευρώ στο λογαριασμό του ΕΑΠ ( Τράπεζα Πειραιώς: GR13 0171 3190 0063 1903 0020 748), σημειώνοντας ως αιτιολογία «Εγγραφή στο Σχολείο ΣΔΥ 2017». Τέλος, θα πρέπει να αποστείλουν σκαναρισμένο αντίγραφο του καταθετηρίου στη διεύθυνση info@daissy.eap.gr σημειώνοντας "[ΣΔΥ 2017] Εγγραφή στο Σχολείο " στη γραμμή τίτλου (subject line).
Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν, μετά από αξιολόγηση, 2 ECTS μονάδες καθώς και πιστοποιητικά συμμετοχής και επιτυχούς ολοκλήρωσης κατά το πρότυπο του ΕΑΠ.
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 ώρες διαλέξεων και εργαστηρίων, με δύο διαλείμματα και ένα μεσημεριανό γεύμα.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του 3ου Θερινού Σχολείου εδώ.
Δρ. Αχιλλέας Καμέας
Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ,
Διευθυντής ΠΜΣ ΣΔΥ ΕΑΠ
kameas@eap.gr
Δρ. Περικλής Χατζημίσιος
Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
μέλος ΣΕΠ ΣΔΥ ΕΑΠ
pchatzimisios@ieee.org